Kiireinen kevät

Kiireinen kevät

Pestini MPASSin uutena tuoteomistajana on lähtenyt vikkelästi vauhtiin. Jopa niinkin nopeasti, että huomasin, että tämän sivun päivittäminen on jäänyt viime aikoina vähälle huomiolle.
Viimeiseen reiluun kahteen kuukauteen on kuulunut MPASSin kannalta paljon hyvää, ja monta merkittävää askelta kohti MPASSin tuotteistusta on otettu.
Tärkeimpänä yksittäisenä saavutuksena pidän MPASSin tietomallin lukkoon lyömistä. 12.4. pidetyssä tietomallipalaverissa juteltiin muun muassa seuraavista asioista:
– OID (KOSKI HE) etenee aikataulussa, tällä välin käytetään väliaikaisia tunnisteita.
– Tietomalliin laitetaan oppijan luokka-aste mukaan, ja roolitieto sisältää oppija/opettaja -jaon lisäksi henkilökunnan jäsenet.
Tietomalli 1.0 lyötiin tällä kokouksella lukkoon, ja se on otettavissa käyttöön ennen kesäkuuta. Samalla keskusteltiin myös MPASSin hallintamallista. Hallintamalli on myös etenemässä, joten siitä kuulette varmaan pian.
Viikolla 19 kävimme myös vierailemassa Viron Haridus- ja Teadusministeeriumissa tutustumassa heidän opetuksen digitalisointiin liittyviin projekteihin, ja MPASSin ja heidän HarID -järjestelmänsä yhteensopivuus oli yhtenä kohtana agendallame. Kansainvälinen yhteistyö siis jatkuu.

Eilen 18.5. saatoimme myös loppuun Demolan MPASS-tuotteistusryhmän urakan, ja heidän tuotoksistaan on varmasti paljon iloa, kun mietimme seuraavia askelia kohti huoliteltua tuotetta.
Kevääseen on kuulunut myös muutamia uusia integrointeja, ja pari erittäin mielenkiintoista uusi teknistä avausta siintää jo lähitulevaisuudessa. Kerromme niistä lisää, kun teknologiat ovat kaikkien käytettävissä.
Olen myös kiertänyt ahkerasti esittelemässä MPASSia erilaisten sidosryhmien tapaamisessa, joista ehkä kiinnostavampina voisi mainita ITK-päivät Hämeenlinnassa ja eNorssi-seminaarin Vaasassa. MPASS herätti molemmissa tapahtumissa paljon mielenkiintoa ja positiivista vastakaikua, sekä palautetta jo kokeneemmilta käyttäjiltä.

Kuten tästä voinee päätellä, kevät on ollut kiireistä, mutta nyt lupasimme MPASS-tiimin kesken, että pyrimme päivittämään tätä blogia useammin. Kuulette meistä jo siis pian.

Marko

Lisää artikkeleita
MPASSid tietomalli 1.0 ( 25 Sep,2017 )

Kommentoi

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivu