Uuden tuoteomistajan terveiset

Uuden tuoteomistajan terveiset

MPASSid:n entinen tuoteomistaja Jarkko Moilanen jäi virkavapaalle 1.2. alkaen, ja minut (Marko Leppänen) nimitettiin hänen tuuraajakseen virkavapaan ajaksi.  Olen Tampereen teknilliseltä yliopistolta valmistunut ohjelmistotekniikan tohtori ja asun Nokialla. Työhistoriani on monivaiheinen, mutta suuren osan siitä olen viettänyt yliopistolla tutkijana. Väitöstutkimukseni käsitteli ohjelmistojen jatkuvaan julkaisemiseen liittyviä prosessi-, arkkitehtuuri-, ja infrastruktuurivaikutuksia. Lisäksi minua kiinnosti myös yritysten toimintatavat, innovaatiot ja startup -kulttuuri. Tutkijanuran lisäksi olen toiminut muutamassa yrityksessä liikkuvien koneiden ohjelmistosuunnittelun parissa, josta aiheesta olen kirjoittanut kirjan yhdessä kolmen muun alan asiantuntijan kanssa.

MPASS-tiimi

Uuden tuoteomistajan ensimmäinen MPASS-tapaaminen, paikalla Jarkko Moilanen (kameran takana), vasemmalta Tero Huttunen (OKM), Marko Leppänen (OKM), ja Henri Mikkonen (CSC).

Julkishallinnossa työskentely on siis minulle uutta, mutta otan haasteen innolla vastaan. Etenkin nyt kun MPASSidtä ollaan tuotteistamassa uskon ohjelmistotaustastani olevan hyötyä. Opettaminen puolestaan on ollut aina sydäntäni lähellä, sillä olen tehnyt paljon käytännön opetustyötä yliopistolla. Siksipä MPASSid helppona väylänä opetussovelluksiin ja materiaaleihin on mielestäni arvokas asia jo sinällään. Tuoteomistajuutta siirtäessä olen tutustunut MPASSid-tiimiin ja ilahtunut heidän osaamisestaan ja omistautumisestaan asialle.

Ensimmäisiä tehtäviäni uudessa työssä on kutsua koolle sidosryhmät MPASSid:n hallintamallityön loppuun saattamiseksi, joten kuulette minusta pian. Ollaan yhteyksissä!

Lisää artikkeleita

Kommentoi

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivu