Valmistautuminen syksyyn

Valmistautuminen syksyyn

Syksyllä MPASS:n osalta keskeisiä tavoitteita on tuotteistaa palvelu, luoda sille hallintamalli, parantaa viestintää sekä toki laajentaa palvelun käyttöönottoja. Näiden tehtävien osalta yksi keskeinen toimija tulee olemaan syksyksi perustettava MPASS ohjausryhmä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kutsuu kesäkuun aikana koolle ohjausryhmän, joka kokoontuu ensimmäisen kerran elo-syyskuussa 2017. Ohjausryhmän ensimmäisinä tehtävinä on linjata käynnistetyn MPASS-palvelun hallintomalli sekä siihen liittyvä rahoitusrakenne. Lisäksi ohjausryhmän tehtävänä on edistää palvelun jatkokehitystä, viestintää sekä sidosryhmien välistä yhteistyötä.

Ohjausryhmän kokoonpanossa otetaan huomioon eri toimijat MPASS-palvelun ympärillä niin käyttäjän kuin ylläpitäjän tai palvelunkehittäjien näkökulmasta. Ohjausryhmän toimikaudeksi on ajateltu kalenterivuoden mittaista aikaa.

Toinen keskeinen asia MPASS-palveluun liittyen on OID:n käyttöönoton aikataulu. OID:n hyödyntämisen mahdollistaa hallituksen esitys uudeksi laiksi valtakunnallisista opinto- ja tutkintorekistereistä. Tänään OPH:n sivuilla julkaistiinkin uutinen, jonka mukaan lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2018, jolloin OID:n käyttöönottoa voidaan aloittaa. Aiheesta kirjoittelemme lisää lähempänä syksyä.

Lisää artikkeleita

Kommentoi

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivu