Wilman käyttäjille MPASS.id käyttöön minuuteissa

Wilma_mpass
Wilman käyttäjille MPASS.id käyttöön minuuteissa

MPASS.id kertakirjautuminen voidaan nyt vaivatta ottaa käyttöön kaikissa niissä Suomen kouluissa, joissa Wilma oppilashallintoratkaisu on käytössä. Wilma on oppilashallintojärjestelmien markkinajohtaja Suomessa ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa Suomen peruskouluista ja lukioista voi ottaa MPASS.id kertakirjautumisen käyttöön välittömästi ilman kustannuksia.

Wilmaa käyttävissä kunnissa MPASS.id integraatio on nyt minuuttien operaatio.

MPASS.id -tuettuihin palveluihin (mm. Peda.net, Nettimoppi, Unelmakoulu ja Eduuni-ID) on käyttöönoton jälkeen mahdollista kirjautua Wilma-tunnuksilla. Tunnistautumisen yhteydessä palveluntarjoajat saavat ajantasaiset tiedot (nimi, kunta, koulu, luokka, rooli) tunnistetuista Wilma-käyttäjistä.

Kuntien ja koulujen kannalta Wilman ja MPASS.id:n suora yhteensopivuus helpottaa huomattavasti kertakirjautumisjärjestelmän käyttöönottoa erityisesti niille kunnille, joissa aiemmin tuettuja ulkoisia järjestelmiä (Active Directory, Azure AD, Dream Platform, Opinsys) ei ole käytössä.

Käyttöönotto tapahtuu minuuteissa

Wilmassa MPASS.id käyttöönotto tapahtuu yksinkertaisesti muuttamalla Wilman konfiguraatiota luomatta riviäkään koodia tai tekemättä muutoksia esimerkiksi palomuurisääntöihin. Lisätietoja tarvittavista muutoksista löydät Visma InCommunity Oy:n sivuilta.

Tarvittavat vaiheet lyhyesti:

  1. Tehkää Starsoftin ohjeiden mukaan muutokset Wilman konfiguraatioon.
  2. Ilmoittakaa tarvittavat tiedot MPASSid operaattorille käyttämällä tätä lomaketta.
  3. Odota yhteydenottoa koskien robottitunnuksia, joita tarvitaan MPASSid ja Wilma välisen rajapinnan tasaisin väliajoin tehtävään automaattiseen toimivuuden tarkistukseen.
  4. Kun robottitunnukset ja integraation asetukset on tehty MPASSid palvelimella, saatte viestin jossa kerrotaan integraation käyttövalmiudesta.
Lisää artikkeleita

Kommentoi

Kommenttisi*

Nimi*
Kotisivu