Yrityksille

Palveluille valmis käyttäjäryhmä

Käyttäjälle MPASS näyttäytyy digitaalisina tuotteina ja palveluina, joihin kirjautumista varten ei tarvitse luoda uutta käyttäjätunnusta. MPASS yhteensopivan palvelun tunnistaa viereisestä merkistä. Oheisella eca-mpass-compatible(1)merkillä varustettuihin palveluihin voi kirjautua helposti MPASS -ratkaisun kautta. MPASS -ratkaisua hyödyntävien palveluiden määrää kasvatetaan kevään 2016 aikana samoin kuin palvelun piiriin kuuluvien kuntien ja koulujen määrää.

MPASS -ratkaisun käyttö on ilmaista myös yrityksille. Ratkaisu tulee olemaan jatkossakin julkisen sektorin ylläpitämä.

Jos teidän tuotteessanne ei vielä ole integroitu MPASS -ratkaisua, ota yhteyttä tai vaihtoehtoisesti tutustu integroitumisohjeisiin kehittäjä -osiossa.

MPASS -ratkaisun avulla palvelusi käyttäjät tunnistautuvat tutulla käyttäjätunnuksella – samalla, jolla hän kirjautuu vaikka Facebookiin – myös silloin kun käyttää esimerkiksi oppimisalustaa tai digitaalista oppimateriaalia.

Tuetut tunnistusmenetelmät

MPASS -ratkaisu tukee tällä hetkellä seuraavia tunnistusmenetelmiä:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Yle -tunnus
  • Oppijan avain (mobiilitunnistus heikkolukutaitoisille)

Oppijan avain on uudenlainen tunnistustapa käyttäjille, jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa. Ratkaisu tuo helpotusta arkeen nuorempien oppilaiden kohdalla.

MPASS-ratkaisu toteuttaa EduCloud Auth standardin, jonka mukaisesti eri palveluntarjoajat saavat käyttäjän tunnistukseen liittyvät tiedot SAML 2.0 Web Single Sign-On -protokollan avulla.